1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Diyarbakır’daki 2 kuyusu için kamulaştırma istedi

TPAO Diyarbakır’daki 2 kuyusu için kamulaştırma istedi

TPAO, Diyarbakır Kocaköy’deki petrol işletme ruhsatı kapsamında açtığı Yenişehir 3 ve Yenişehir 4 Kuyuları için kamulaştırma istedi.

TPAO Diyarbakır’daki 2 kuyusu için kamulaştırma istedi

Enerji Günlüğü - TPAO, Diyarbakır Kocaköy’de işletme ruhsatı kapsamında açtığı Yenişehir 3 ve Yenişehir 4 Kuyuları için kamulaştırma talebiyle MAPEG’e başvurdu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır ilinin Kocaköy ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesinde sahip olduğu, İR/TPO/K/5086 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasında açtığı Yenişehir 3 ve Yenişehir 4 Kuyuları lokasyon sahaları arası enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için Yenişehir Mahalllesinde 339 ada, 2 numaralı parselin 32m2’lik kısmının mülkiyet şeklinde; 1.849,805m2’lik kısmının ise irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Gene Müdürlüğüne (MAPEG) başvuruda bulundu. 

TPAO’nun elinde, arazi sahiplerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınmasının mümkün olmadığını bildiren, Diyarbakır 7. Asliye Hukuk Mahkemesinden alınmış acele el koyma kararı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler