1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO doğalgaz üretimiyle ilgili ArGe için ortak arıyor

TPAO doğalgaz üretimiyle ilgili ArGe için ortak arıyor

TPAO özel bir şirketle birlikte doğalgaz sahalarında kullanılacak donanım tasarımı ve üretimi için ortaklaşa ArGe Projesi yürütecek.

TPAO doğalgaz üretimiyle ilgili ArGe için ortak arıyor

Enerji Günlüğü - TPAO doğalgaz sahalarında kullanılacak donanım tasarımı ve üretimi için özel sektöre yönelik bir ArGe Projesi çağrısı yaptı. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), üretim faaliyetlerinde kullandığı ve Türkiye'de mühendislik projesine dayalı imalatı bulunmayan ürünlerin tasarım ve imalatına yönelik özel sektör firmaları ile birlikte Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla Gaz Dehidrasyon ve Glikol Rejenerasyon Ünitesi Projesi başlıklı projesi için bir çağrı yayımladı. 

ArGe projesinde TPAO ile ortaklaşa çalışmak isteyen şirketlerin 20 Ekim 2023 günü saat 17.30’a kadar; Söğütözü Mahallesi, Nizami Gencevi Caddesi, No: 10, 06530, Çankaya, Ankara adresinde, TPAO’nun Evrak Kayıt Servisine başvuru yapmaları gerekiyor. 

ArGe Projesinde doğalgaz üretim sahalarında kullanılmak üzere, uluslararası standartlara uygun teknik gereksinimleri sağlayan ve uluslararası arenada kalite, işlevsellik, fiyat vb. açılardan rekabet edebilir ünite tasarımı, analizi ve imalatının yerli olarak gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. İmal edilen ünitelerin uzun ömürlü, ilgili standartlara uygun ve emniyetli şekilde çalışacak, mevcut patent haklarını ihlal etmeyecek üniteler olması gerekiyor. 

Proje kapsamında 4 tip için ayrı proje ve Trakya Bölge Müdürlüğü sahası için 1 adet (5 MMSCF/D) prototip imalatı gerçekleştirilecek. 

İstekli şirketlerin aşağıdaki personel, donanım ve yeterlilikleri sağlaması gerekiyor. 

  • Proje kapsamında görevlendirilecek biri proje yöneticisi 2 makine mühendisi
  • Üretimden bağımsız ayrı bir “Kalite Kontrol Departmanı” ve 1 kalite kontrol teknikeri veya mühendisi
  • Ultrasonik ve manyetik tahribatsız muayene ekipmanı ve 2. seviye sertifikalı personeli
  • Kendi imalat sahasında ilgili hassas toleranslara uygun imalat yapabilecek kapasitede olması
  • ISO 9001 veya API Q1 kalite yönetim belgesi.
Önceki ve Sonraki Haberler