1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO, gaz depolama sahasını genişletme ihalesi açacak

TPAO, gaz depolama sahasını genişletme ihalesi açacak

Enerji Günlüğü - Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Sahası’nın kapasitesini artırmayı planlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Kuzey Marmara...

TPAO, gaz depolama sahasını genişletme ihalesi açacak

Enerji Günlüğü - Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Sahası’nın kapasitesini artırmayı planlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Kuzey Marmara Kapasite Artım Projesi (Faz-3) için ihale açacak.

İki aşamada gerçekleştirilecek olan çalışmanın birinci aşamasında yüklenici firma, kavramsal çalışma ve detaylı fizibilite çalışmasını yapacak ve anahtar teslim EPC (mühendislik, tedarik ve inşaat) ihalesi için ihale dokümanını hazırlayacak. İkinci aşama ise TPAO’nun ihtiyaç duyması halinde gerçekleşecek. Yüklenici firma ikinci aşamada, EPC ihalesi sürecinde ve ihale kapsamında teklif veren firmaların değerlendirilmesinde TPAO’ya yardımcı olacak, yüklenici seçimi için TPAO’ya tavsiyelerde bulunacak, EPC sözleşme aşamasındaki müzakerelerde ve garanti süresinin sonuna kadar EPC sözleşmesinin uygulanmasına destek verecek.

İhaleye teklif veren firmalar, ihaleyi kazanan firmanın ve bağlı şirketlerinin yeni kurulacak yüzey tesisi EPC ihalesine, ortak girişim ya da alt yüklenici olarak teklif veremeyeceklerini kabul etmiş olacak. Birinci aşamanın sonunda TPAO, isterse sözleşmeyi iptal edebilecek ve ikinci aşama hizmetleri için başka bir firmayla ayrı bir sözleşme imzalayabilecek. TPAO’yla sözleşme imzalayacak olan şirketin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) sertifika almış olması gerekiyor. Şirket ayrıca, sözleşme imzalanmadan önce TPAO’ya söz konusu sertifikanın kopyasını sunmak zorunda.

Birinci aşamanın, sözleşmenin imza tarihinden itibaren en fazla 9 (dokuz) ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. İkinci aşama ise 2014 yılında EPC İhale’ye Davet Dokümanı ile başlayacak ve garanti süresinin dolacağı 2019 senesinin sonunda tamamlanacak. İhale şartnamesi 100 dolar olacak. Geçerlilik süresi 6 ay olan tekliflerin 30 bin euro bedelindeki geçici teminat mektubu ile birlikte en geç 10 Temmuz 2013 saat 14:00’a kadar teslim edilmesi gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler