1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Irak’ta yeni sahalar alacak

TPAO Irak’ta yeni sahalar alacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’din Irak’ta yeni bazı petrol arama hakları elde edeceğini söyledi.Taner Yıldız,...

TPAO Irak’ta yeni sahalar alacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’din Irak’ta yeni bazı petrol arama hakları elde edeceğini söyledi.

Taner Yıldız, AK Parti Kongresi sırasında yaptığı açıklamada, Kürt Bölgesi petrolünün Ceyhan’a gelmeye devam ettiğini belirtti. Bu petrolün Irak’ın petrolü olduğunu vurgulayan Yıldız, “Ceyhan’dan 10’uncu tanker de yüklendi ve sevkıyata devam ediyoruz” dedi.

Irak’ın petrol varlıklarının değerlendirilmesinin iki ülke arasındaki ilişkileri yapıcı, onarıcı büyütücü bir etkisi olacağının altını çizen Yıldız, “Irak’ta inşallah önümüzdeki haftalarda, aylarda yeni bazı blokların Türkiye tarafından tasarruf edileceği haberlerini duyacaksınız” diye konuştu.

Devlet adına ülke dışındaki petrol arama faaliyetleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve iştirakleri eliyle yürütüldüğü için, Bakan Yıldız’ın açıklamaları TPAO’nun aram ve üretim amaçlı olarak Irak’ta yeni petrol sahaları devralacağı anlamına geliyor. 

KÜRT PETROLÜNÜN SEVKIYATI SÜRÜYOR, CEYHAN'DAN 10'UNCU PETROL TANKERİ DE YÜKLENDİ

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler