1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Kırklareli’de doğal gaz arayacak

TPAO Kırklareli’de doğal gaz arayacak

Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde 3 adet kuyu açarak doğal gaz arayacak. 

TPAO Kırklareli’de doğal gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde 3 adet kuyu açarak doğal gaz arayacak. 

Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından Kırklareli İli sınırları içerisinde kalan ARİ/TPO/1946 nolu ruhsat alanında Babaeski ilçesinde İlbeyli-1 kuyusu ve Lüleburgaz İlçesinde Çeşmekolu-3 ve Çeşmekolu-4 kuyusu adı altında 3 adet kuyuda doğal gaz arama faaliyeti planlanıyor. 

Açılacak olan sondaj kuyularında 1250 metreye kadar inilmesi ve maliyetinin yaklaşık 3 milyon lira olması öngörülüyor. Sondaj noktalarında çatlatma metodu uygulanmayacak. Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında her bir kuyudan günlük maksimum 100.000- 150.000 m3/gün üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

Sondaj çalışmaları sonrasında kuyuda yeterli gaz emareleri görüldüğünde muhafaza boruları indirilerek çimentolama yapılacak. Çimento kuruduktan sonra uygun kuyu başı ekipmanı montajı yapılacak ve Kuyu Tamamlama ekibine saha teslim edilecek. Kuyuda yeterli gaz emaresi görülmezse Petrol Kanunu'na ve Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılarak lokasyon toplama işlemleri yapılacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler