1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Lüleburgaz’da doğal gaz arayacak 

TPAO Lüleburgaz’da doğal gaz arayacak 

Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde açacağı Alacaoğlu-10 ve Alacaoğlu-11 sondaj kuyuları ile doğal gaz arayacak.  

TPAO Lüleburgaz’da doğal gaz arayacak 

Enerji Günlüğü - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde doğal gaz aranacak. Bu kapsamda TPAO, Alacaoğlu-10 ve Alacaoğlu-11 adlı iki sondaj kuyusu açacak. 

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından Kırklareli İli ARI/TPO/K/F18-b4-1 nolu ruhsat alanında Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde kalan iki noktada doğalgaz arama ve çıkarma faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 2 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

Proje kapsamında yaklaşık 30 bin metrekarelik alan içerisinde açılacak olan Alacaoğlu-10 ve Alacaoğlu-11 adlı sondaj kuyuları vasıtası ile doğal gaz aranacak. Kuyu sondajında 1250 metre derinliğe kadar inilecek. Sondaj noktalarında çatlatma metodu uygulanmayacak. Alanda doğalgazın bulunması halinde çıkarma çalışmaları yürütülecek. 

Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında kuyudan günlük maksimum 100.000- 150.000 m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler