1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO petrol için acele kamulaştırma istedi

TPAO petrol için acele kamulaştırma istedi

Enerji Günlüğü - TPAO, Adıyaman'daki bir petrol kuyusu açmak ve yolunu yapmak için ihtiyaç duyduğu arazilerin acele kamulaştırılmasını istedi.Türkiye...

TPAO petrol için acele kamulaştırma istedi

Enerji Günlüğü - TPAO, Adıyaman'daki bir petrol kuyusu açmak ve yolunu yapmak için ihtiyaç duyduğu arazilerin acele kamulaştırılmasını istedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Adıyaman sınırları içinde sahip olduğu ARİ/TPO/K/M40-d1-1 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatıyla ilgili olarak Şambayat-19 lokasyon yeri ve havuzu ile Şambayat-20 kuyusunun lokasyon yolu için bazı taşınmazlara ihtiyaç duydu.

Ancak maliklerinin rayiç sınırların üzerinde bedeller talep ettiği gerekçesiyle anlaşma yoluyla bu arazilerin satın alınmasının mümkün olmadığını belirten TPAO, söz konusu arazilerin acele kamulaştırılmasını talep etti.

12 Aralık 2015 tarihli dilekçede yer alan acele kamulaştırma talebine konu araziler üzerinde Adıyaman 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin acele el koyma kararları bulunuyor.

Kamulaştırmaya konu taşınmazlar, Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Davuthan Köyünde bulunan 879 no.lu parselin 7.262,40 m²’lik ve Yeniköy Köyünde bulunan 92 no.lu parselin 1.069,66 m²’lik kısmı olmak üzere toplam 8.332,06 m²’lik araziden oluşuyor.

...

Önceki ve Sonraki Haberler