1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Salihli’de petrol arayacak

TPAO Salihli’de petrol arayacak

Manisa’nın Salihli ilçesinde sondaj yöntemi ile ham petrol aranacak. TPAO bu amaçla Yağbasan-3 kuyusu açacak. 

TPAO Salihli’de petrol arayacak

Enerji Günlüğü - TPAO, 50 milyon TL yatırımla Manisa’nın Salihli ilçesinde açacağı Yağbasan-3 adlı tespit kuyusu ile ham petrol arayacak. 

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından Manisa İli, Salihli İlçesi, Yağbasan Mahallesi Mevkiinde AR/TPO/K/K20-d3 numaralı ruhsat alanı içerisinde “Yağbasan-3 Kuyusu Sondaj Yöntemi ile Petrol Arama ve Çıkarılması” faaliyeti planlıyor. Projenin değeri 50 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 10 bin 400 metrekarelik alanda petrol arama ve üretimi için Yağbasan-3 kuyusunun açılacak. Sondaj yöntemi ile açılacak kuyu 1.006 m +/-200 m derinlikte olacaktır. Bir lokasyonda ortalama 30 gün sürecek sondaj çalışmaları ile olup söz konusu derinliklere ulaşılacak. Arama kuyusu ile petrol rezervi hakkında net verilerin elde edilmesi planlanıyor. Arama çalışmaları sonucunda petrol veya doğalgaz bulunması durumunda kuyu üretime geçirilecek. Petrol tespit edilmesi durumunda 500 m2’lik alanda 2 adet 500 m3 kapasiteye sahip tank ile depolama yapılacak. 

Enerji Günlüğü 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler