1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO satın alımlarında ek fiyat farkı verecek

TPAO satın alımlarında ek fiyat farkı verecek

TPAO, mal ve hizmet alımlarında başvuranlara ek fiyat farkı verecek. 

TPAO satın alımlarında ek fiyat farkı verecek

Enerji Günlüğü - TPAO, mal ve hizmet alımlarında başvuranlara ek fiyat farkı verecek. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mal ve Hizmet Alımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre Yönetmeliğe eklenen “Ek fiyat farkı ve /veya sözleşmenin devri” başlıklı Geçici 2. madde ile TPAO tarafından 01 Aralık 2021’den önce ihalesi yapılan, 05 Ocak 2022 tarihi itibarıyla devam eden veya 05 Ocak 2022’den önce fesih ya da tasfiye edilmeksizin kabulü veya geçici kabulü yapılan TL bazlı mal ve hizmet alımları için ek fiyat farkı verilebilecek. 

FİYAT FARKI ALMAK İÇİN BAŞVURU SÜRESİ 30 GÜN
Ek fiyat farkı verilebilmesi için, yüklenicinin bugünden itibaren 30 gün içinde TPAO’ya başvuru yapması gerekecek. 

Bu kapsamdaki sözleşmelerin, yüklenicinin başvurusu ve TPAO’nun onayı ile devredilmesi de mümkün olacak. Devri planlanan sözleşmeler; değişikliğin yürürlüğe girmesinden itibaren 60 gün içinde TPAO’ya başvurmak ve TPAO’nun onayını almak kaydıyla devredilebilecek. 

Düzenlemede bir de istisna hükmü getirildi. Buna göre Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü tarafından TPAO için yapılan satın almalar kapsam dışında bırakıldı. DMO’nun TPAO adına gerçekleştirdiği mal ve hizmet alımlarında ek fiyat farkı hesaplanmayacak.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler