1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Sibirya`da petrol arayacak

TPAO Sibirya`da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Sibirya'da petrol araması konusuyla ilgili Rusya...

TPAO Sibirya`da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Sibirya'da petrol araması konusuyla ilgili Rusya ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Taner Yıldız, Türkiye’nin kaynak çeşitliliğini artırmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bu konuda çalışmalarının olduğunu hatırlattı.

Bakan Yıldız, Sibirya'nın Baytugan sahasında 100 milyar varillik rezerve sahip bir alanda Macaristan'ın MOL şirketiyle TPAO’nun kurduğu ortaklıkla petrol çıkarılacağını açıkladı. Bu ortaklık kapsamında 175 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağının da altını çizdi. Yıldız, TPAO’nun anlaşmadaki payının yüzde 49 olduğunu da ekledi.

İRAN'IN GAZ FİYATI TEKLİFLERİ TATMİN EDİCİ DEĞİL

Bakan Taner Yıldız, İran doğalgazının fiyatıyla ilgili tahkim sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, iki haftalık duruşma sürecinde Tahran'dan çok sayıda teklif aldıklarını ancak henüz kabul edilebilir bir fiyat teklifi göremediklerini anlattı. İran’ın doğaglaz akış miktarında iki kat artırım teklif ettiğini belirten Bakan Yıldız, "Bizim için tedarik kadar fiyat da önemli. Şu ana kadar gelen teklifler bizi tatmin etmedi" diye konuştu.

BAĞDAT-ERBİL ANLAŞMASINDAN UMUTLUYUM

Irak petrolünün Türkiye üzerinden dünyaya aktarılması konusunda Bağdat-Erbil arasında devam eden görüşmelere de değinen Bakan Yıldız, çözüm için oluşturulan komitenin temaslarının çok dalgalı geçtiğini belirtti. Oradan gelen açıklamaların haftalık olarak değiştiğine işaret eden Bakan Yıldız buna rağmen bir çözüme ulaşılacağı konusunda umutlu olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler