1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Şırnak’ta 20 petrol depolama tankı kuracak

TPAO Şırnak’ta 20 petrol depolama tankı kuracak

TPAO, 9 milyon TL yatırımla Şırnak’ta ham petrol üretim ve depolama faaliyeti yürütecek. Kurulacak 20 tankın toplam depolama kapasitesi 10 bin 430 metreküp olacak.

TPAO Şırnak’ta 20 petrol depolama tankı kuracak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak’ta ham petrol üreterek depolayacak. Bunun için 65 bin varil kapasiteli 20 tank kuracak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Şırnak ili, Merkez ilçesi, Akçay köyü mevkiinde, Şehit Esma Çevik petrol sahası içerisinde Şehit Esma Çevik Üretim İstasyonu Ham Petrol Depolama Projesi yapılması planlanıyor. 

9 milyon TL değerindeki proje kapsamında 1 adet 35 bin varil kapasiteli, 3 adet her biri 7 bin varil kapasiteli depolama tankı ve 16 adet her biri 600 varil kapasiteli stok tankları kurulacak. Böylece toplam 20 tank ile depolama kapasitesi 65 bin varil (10 bin 430 metreküp) olacak. 

Kuyulardan çıkarılan petrol, boru hatlarıyla tesiste bulunan test tanklarına alınacak. Buradan ham petrol depolama tanklarına iletilecek. Depolanan ham petrol takerler vasıtası Batı Raman AP-2 Üretim İstasyonuna iletilerek BOTAŞ’a gönderilecek. Tanklar için herhangi bir ısıtma işlemine ve yakıt kullanımına ihtiyaç duyulmuyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler