1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Şırnak’ta ham petrol depolayacak 

TPAO Şırnak’ta ham petrol depolayacak 

TPAO, 20 milyon TL yatırımla Şırnak’ta ham petrol aktarma ve depolama faaliyeti yürütecek. Kurulacak 2 tankın toplam depolama kapasitesi 7 bin 950 metreküp olacak. 

TPAO Şırnak’ta ham petrol depolayacak 

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak’ta ham petrol depolayacak. Bunun için toplam 50 bin varil kapasiteli 2 tank kuracak. Ayrıca 10 aboneli tanker dolum ünitesi de kuracak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Şırnak ili, İdil ilçesi, Toklu köyü mevkiinde, (İdil) Şehit Esma Çevik petrol sahası içerisinde Şehit Esma Çevik Aktarma İstasyonu ve Ham Petrol Depolama Projesi yapılması planlanıyor. 

20 milyon TL değerindeki proje kapsamında Şehit Esma Çevik Petrol Sahasında üretilen ham petrol, tankerler vasıtası ile bu istasyona aktarılacak, burada bulunan her biri 25.000 BBL kapasiteli 2 adet ham petrol depolama tanklarında depolanacak. Ayrıca proje alanında 10 aboneli tanker dolum platformu da kurulacak.

Kuyulardan çıkarılan petrol, boru hatlarıyla tesiste bulunan test tanklarına alınacak. Buradan ham petrol depolama tanklarına iletilecek. Depolanan ham petrol takerler vasıtası Batı Raman AP-2 Üretim İstasyonuna iletilerek BOTAŞ’a gönderilecek. Tanklar için herhangi bir ısıtma işlemine ve yakıt kullanımına ihtiyaç duyulmuyor.

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler