1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO süresi biten 3 arama ruhsatına süre uzatımı aldı

TPAO süresi biten 3 arama ruhsatına süre uzatımı aldı

MAPEG, TPAO’nun 3 adet petrol arama ruhsatının süresini 2’şer yıl uzattı.

TPAO süresi biten 3 arama ruhsatına süre uzatımı aldı

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun süresi sona eren ve birinde petrol keşfettiği 3 adet petrol arama ruhsatının süresini 2’şer yıl uzattı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), mücbir sebep kapsamında uzatılmış süreleri sona eren 2 adet petrol arama ruhsatı ile petrol keşfedilen ve uzatılmış süresi sona eren bir petrol arama ruhsatı için, 2’şer yıllık süre uzatımı aldı. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Kırklareli ve Tekirdağ’daki ruhsat ile Diyarbakır’daki ruhsatın süre uzatım kararlarını, arama ruhsatlı bölgelerin hidrokarbon potansiyelinin belirlenmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla verdiğini duyurdu. 

TPAO BATMAN VE SİİRT’TEKİ SAHADA PETROL KEŞFETTİ

MAPEG, Batman ve Siirt’teki sahada TPAO’nun bölgede petrol keşfettiğini ve ruhsat süresinin keşfedilen ham petrolün ticari değerlendirmesinin yapılabilmesi, sahanın geliştirilmesine olanak verilmesi ve bölgenin hidrokarbon potansiyelinin ortaya çıkarılarak ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla uzatıldığını bildirdi. 

TPAO’nun süre uzatımı aldığı ruhsatların pafta numaraları, konumları ve yüzölçümleri ile yeni sona erme tarihleri aşağıdaki gibi sıralanıyor. 

  • AR/TPO/K/F19-a4 – Kırklareli, Tekirdağ; 13.330ha; 23 Eylül 2025
  • AR/TPO/K/L43-d3, d4 – Diyarbakır; 21.997ha; 23 Eylül 2025
  • AR/TPO/K/L46-c3, c4 – Batman, Siirt; 18.196ha; 20 Kasım 2025.
Önceki ve Sonraki Haberler