1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Tekirdağ’da doğalgaz arayacak

TPAO Tekirdağ’da doğalgaz arayacak

TPAO, Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde açacağı Karabayır-1 tespit kuyusu ile 1600 metre derinliğe kadar inerek doğalgaz arayacak.

TPAO Tekirdağ’da doğalgaz arayacak

Enerji Günlüğü - TPAO, Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde açacağı Karabayır-1 tespit kuyusu ile 1600 metre derinliğe kadar inerek doğalgaz arayacak.

Türkiye Petrolleri A.O. Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından, Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Ulaş Mahallesi AR-TPO-K-F19-A1-A2-A3 ruhsat numaralı 32 bin hektarlık alanda, bir noktada doğalgaz arama ve çıkarma çalışması yürütülmesi planlanıyor. Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında kuyudan günlük maksimum 100.000- 150.000 m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

940 bin lira değerindeki proje kapsamında açılacak olan Karabayır-1 tespit kuyusu açılacak. Sondaj çalışmalarında 1.600 metreye kadar inilmesi planlanıyor. Çalışmalar sonrası doğalgazın bulunması halinde çıkarma faaliyeti yapılacak. Kuyuda yeterli gaz emaresi görülmemesi ve terk edilmesine karar verilmesi halinde ise Petrol Kanunu`na ve Çevre Kanun ve Yönetmeliklerine uygun şekilde kuyu kapatılarak lokasyon toplama işlemleri yapılacak ve saha eski haline getirilecek. 

Enerji Günlüğü  

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler