1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Trakya kaya gazı için ExxonMobil ile görüşüyor

TPAO Trakya kaya gazı için ExxonMobil ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - TPAO Amerikan ExxonMobil ile Trakya bölgesindeki potansiyel kaya gazı rezervlerinin keşfi ve çıkarılması için katılım ortaklığı...

TPAO Trakya kaya gazı için ExxonMobil ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - TPAO Amerikan ExxonMobil ile Trakya bölgesindeki potansiyel kaya gazı rezervlerinin keşfi ve çıkarılması için katılım ortaklığı oluşturma görüşmeleri yürütüyor.

Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili platts.com sitesine yaptığı açıklamada, Türkiye devlet petrol ve doğalgaz şirketi TPAO’nun Trakya bölgesindeki potansiyel kaya gazı rezervlerinin keşfi ve çıkarılması için ExxonMobil şirketi ile işbirliği görüşmeleri içersinde olduğunu ifade etti.

TPAO 2011 yılında Shell ile Diyarbakır Dadaş kaya gazı sahasındaki çalışmalar için bir katılım ortaklığı imzalamıştı. ShellTürkiye CEO’su Joris Grimbergen bu yılın başında şirketlerinin Diyarbakır yakınlarındaki Konacık mevkiinde bulunan Dadaş kaya gazı sahasındaki Sarıbuğday kuyusunun sondajını tamamladığını ve 2014-2015 tarihleri arasında daha fazla kuyu sondajı yapmayı planladıklarını söylemişti.

Türkiye resmi verilerine göre Dadaş Kaya gazı sahası 1.3 trilyon metreküp doğalgaz potansiyeline sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler