1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO Trakya’da doğal gaz arayacak  

TPAO Trakya’da doğal gaz arayacak  

Türkiye Petrolleri A.O., Kırklareli’nin Merkez ilçesinde açacağı Kavakdere Koyunbaba-1 sondaj kuyusu açarak doğal gaz arayacak.  

TPAO Trakya’da doğal gaz arayacak  

Enerji Günlüğü - Kırklareli'nin Merkez ilçesinde doğal gaz aranacak. Bu kapsamda TPAO, Kavakdere Koyunbaba-1 adlı sondaj kuyusu açacak. 

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından Kırklareli İli ARI/TPO/K/E18-d1,d2 nolu ruhsat alanında Merkez ilçesi Kavakdere Köyü sınırları içerisinde kalan bir noktada doğalgaz arama ve çıkarma faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 1 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

Proje kapsamında yaklaşık 18,3 bin metrekarelik alan içerisinde açılacak olan Kavakdere Koyunbaba-1 adlı sondaj kuyusu vasıtası ile doğal gaz aranacak. Kuyu sondajında 1250 metre derinliğe kadar inilecek. Sondaj noktalarında çatlatma metodu uygulanmayacak. 

Alanda doğalgazın bulunması halinde çıkarma çalışmaları yürütülecek. Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında kuyudan günlük maksimum 100.000- 150.000 m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü   

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler