1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı

TPAO vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı

TPAO, şirket hisselerinin satışa çıkarıldığı yönündeki dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.

TPAO vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı

Enerji Günlüğü - TPAO, sahte web siteleri ile şirket hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde yayın yapan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), TPAO hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde yayın yapan internet siteleri, arama ağları ve sosyal medya hesaplarına karşı bir duyuru yayımlayarak, vatandaşları uyardı. 

TPAO’nun bir kamu kuruluşu olduğunu hatırlatan duyuruda hisse satışının söz konusu olmadığı ve söz konusu site ve hesaplar hakkında yasal ve teknik süreçlerin başlatıldığı bildirildi. 

TPAO’nun uyarı duyurusunda şu ifadeler yer aldı:…

“Bazı internet siteleri, arama ağları ve sosyal medya hesapları üzerinden, “yatırım fırsatı” adı altında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimlerinde bulunulmaktadır. 

Söz konusu yasa dışı girişimlerde Genel Müdürümüz Sayın Melih Han Bilgin’in fotoğraflarının yanı sıra Ortaklığımızın logosu ve görselleri, tanınmış siyasetçiler, iş adamları ve bazı ünlü isimlerin fotoğrafları kullanılarak gerçeklik algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. Kurumsal web sitemize benzer klon web siteleri oluşturulmaktadır. Söz konusu sahte siteler, dolandırıcıların Google arama ağına verdikleri sponsorlu reklamlar sayesinde zaman zaman en üst sıralarda yer almaktadır. Resmi web adresimiz “www.tpao,gov.tr”dir. Kurumumuz yüzde yüz kamu sermayeli bir Kamu İktisadi teşebbüsüdür. Halka açık bir şirket olmadığından, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir. 

Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli yasal ve teknik süreç Ortaklıoğımız tarafından devam etmekte olup; vatandaşlarımızı, bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine inanmamaları hususunda uyarıyoruz

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz”.

Önceki ve Sonraki Haberler