1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO ve Amity Oil Trakya’da petrol çıkaracak

TPAO ve Amity Oil Trakya’da petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Amity Oil’e Trakya’daki üç petrol sahasında yüde 50’şer payla çeşitli sürelerde işletme...

TPAO ve Amity Oil Trakya’da petrol çıkaracak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Amity Oil’e Trakya’daki üç petrol sahasında yüde 50’şer payla çeşitli sürelerde işletme ruhsatı verildi. 

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO ile Amity Oil International Pty.’nin Trakya’daki dört petrol sahası için yaptıkları işletme ruhsatı başvurularına olumlu cevap verdi. 

Buna göre Kırklareli’nin Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçelerinde bulunan 1623 hektarlık ARİ/AOI-TPO/K/E19-d4-1 numaralı saha için, rezerv durumu ile şirketlerin yatırım ve üretim programı dikkate alınarak TPAO ve Amity Oil’e dört yıl süreyle işletme ruhsatı verildi. Daha sonra talep edilmesi ve şirketlerin sahada yapacakları üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmı da kullandırılacak. İşletme ruhsatında TPAO ve Amity Oil’in yüzde 50’şer payı bulunuyor. 

ÜÇ İLİ KAPSAYAN SAHA 

Kırklareli ve Tekirdağ’a bağlı Lüleburgaz, Pınarhisar, Vize, Saray ve Çorlu ilçe sınırları içinde bulunan 10.560 hektarlık ARİ/AOI-TPO/K/F19-a1-1 pafta numaralı saha için de TPAO ve Amity Oil’e dört yıllığına işletme ruhsatı verildi. Daha sonra talep edilmesi ve şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmı da kullandırılacak. Bu sahada da şirketler yüzde 50’şer paya sahip. 

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçe sınırları içindeki 2791 hektarlık ARİ/AOI-TPO/K/E18-c3-2 pafta numaralı sahada TPAO ve Amity Oil’e 8 yıl süreyle işletme ruhsatı verildi. Daha sonra talep edilmesi ve şirketerin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmı da kullandırılacak. İki şirket işletme ruhsatında yüzde 50’şer paya sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler