1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO ve Perenco Bismil’deki ortak sahada kamulaştırma istedi

TPAO ve Perenco Bismil’deki ortak sahada kamulaştırma istedi

TPAO ve Turkse Perenco, Diyarbakır Bismil’deki ortak petrol işleme sahasında açtıkları kuyu için kamulaştırma istedi.

TPAO ve Perenco Bismil’deki ortak sahada kamulaştırma istedi

Enerji Günlüğü - TPAO ve Turkse Perenco, Diyarbakır Bismil’deki ortak işletme ruhsatı kapsamında açtıkları Işık 1 kuyusu için kamulaştırma yapılması talebiyle MAPEG’e başvurdu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve NV Turkse Perenco; Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı Baharlı Köyünde ortaklaşa sahip oldukları, AR/TPO-NTP/K/3142 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasında açtıkları Işık 1 kuyusunun lokasyon sahası için Baharlı Köyünde 117 ada, 1 numaralı parselin 2.651,33m2’lik kısmı; 118 ada 1 numaralı parselin 9.631,53m2’lik kısmı; 137 ada, 1 numaralı parselin 538,05m2’lik kısmı ve 138 ada, 2 numaralı parselin 1.699,34m2’lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Gene Müdürlüğüne (MAPEG) başvuruda bulundular. 

Kamulaştırma yoluyla bahsi geçen araziyi satın almak isteyen ortakların elinde, arazi sahiplerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınmasının mümkün olmadığını bildiren, Bismil 2. Asliye Hukuk Mahkemesinden alınmış acele el koyma kararı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler