1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO ve Perenco Hançerli 8 Kuyusu’na yol yapacak

TPAO ve Perenco Hançerli 8 Kuyusu’na yol yapacak

MAPEG, TPAO ve Turkse Perenco’nun ortak işletme ruhsat sahasında açtığı Hançerli 8 Kuyusu için ihtiyaç duyulan alanı kamulaştıracak.

TPAO ve Perenco Hançerli 8 Kuyusu’na yol yapacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO ve Turkse Perenco’nun Diyarbakır’daki ortak işletme ruhsat sahasında açtığı Hançerli 8 Kuyusu için ihtiyaç duyulan alanı kamulaştıracak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve NV Turkse Perenco’nun, Diyarbakır illinin sınırları içinde ortak olduğu ARİ/TPO-NTP/K/L43-c1-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsat sahası kapsamında açılan Hançerli 8 Kuyusunun lokasyon sahası, yolu ve enerji nakil hattı (ENH) için Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı Hançerli Köyünde 119 ada, 9 numaralı parselin 297,74m2'lik kısmının mülkiyet olarak; 1.110,14m2’lik kısmının ise irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Onay üzerine 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Ergani 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları bulunan taşınmazın 297,74m2'lik kısmı mülkiyet olarak; 1.110,14m2’lik kısmı ise irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler