1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO ve Perenco’nun Hançerli Kuyuları için kamulaştırma

TPAO ve Perenco’nun Hançerli Kuyuları için kamulaştırma

MAPEG, TPAO ve Perenco’nun ortak ruhsatında açılan Hançerli 5 ve 10 kuyuları için Diyarbakır Ergani’de kamulaştırma yapacak.

TPAO ve Perenco’nun Hançerli Kuyuları için kamulaştırma

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır’da Turkse Perenco ile ortaklaşa sahip olduğu Hançerli 5 ve 10 kuyuları için Ergani’ye bağlı Hançerli Köyündeki iki parselde kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve NV Turkse Perenco şirketi, Diyarbakır ilinin sınırları içinde kalan ARİ/TPO-NTP/K/L43-c1-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsat sahası kapsamında açılan Hançerli 5 ve Hançerli 10 kuyuları arası enerji nakil hattı için Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı Hançerli Köyündeki 119 ada, 7 numaralı parselin 308,29m2'lik kısmı ile 119 ada, 8 numaralı parselin 237,50m2’lik kısmını irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Ergani 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler