1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO yerli sucker rod ürettirmek için partner arıyor

TPAO yerli sucker rod ürettirmek için partner arıyor

TPAO, yerli sucker rod üretilmesi amacıyla özel sektörle ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yapmak için partnerler arıyor. 

TPAO yerli sucker rod ürettirmek için partner arıyor

Enerji Günlüğü - TPAO, yerli sucker rod üretilmesi amacıyla özel sektörle ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yapmak için partnerler arıyor. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, petrol üretim sahalarında kullanılan API 11B 27. Versiyonu standardına uygun üretim kuyularında kullanılan Sucker Rod üretimini teşvik etmek ve bu ihtiyacı yerli imkânlarla, mali ve teknik olarak daha uygun şartlarla gidermek amacıyla, tasarım ve imalata yönelik ortaklaşa Ar-Ge çalışmaları yapmak üzere özel sektör firmalarına çağrıda bulundu. 

TPAO, petrol arama faaliyetlerinde kullandığı ve Türkiye’de üretilmeyen ancak yurtdışından temin edilebilen malzemelerin tasarım ve imalatına yönelik özel sektör ortaklığıyla Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. 

Şirket bu kapsamda API 11B standardına uygun; 150 adet, 30 ft boyunda bir inç çapında ve Grade D kalitesinde bir üretim kuyusunda kullanılabilecek metrajda sucker rodlar ile150 adet, 2 inç çapında, Class T, dikişsiz kaplin imalatını hedefleyen Sucker Rod Üretimi ArGe Projesi için özel sektör firmalarına çağrıda bulundu. 

İstekli firmaların bağımsız birer ArGe birimi ile Kalite Kontrol birimi olması; bir kişiyi Ar-Ge mühendisi olarak ve bir kişiyi de kalite kontrol mühendisi olarak çalıştırıyor olması gerekiyor. Şirketlerin ayrıca; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi veya API Q1 Kalite Yönetim Sistemleri Sertifikasını haiz olmaları bekleniyor. 

Öte yandan, 9 ay içinde prototip imalatının tamamlanması gereken projede; testler ve sertifikalandırma dahil, azami 24 ayda API 11B sertifikasının alınmış olması gerekecek. 

Çalışmalara ortak olmak isteyen firmaların; 17 Kasım 2021 günü, saat 17.30’a kadar TPAO Genel Müdürlüğü, Söğütözü Mahallesi, 2180. Cadde, No:10, 06530, Çankaya, Ankara adresinde bulunan Evrak Kayıt ofisine başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler