1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TPAO’da CEO görevine Ahmet Türkoğlu asaleten atandı

TPAO’da CEO görevine Ahmet Türkoğlu asaleten atandı

Ahmet Türkoğlu, TPAO Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine asaleten atandı.

TPAO’da CEO görevine Ahmet Türkoğlu asaleten atandı

Enerji Günlüğü - TPAO’da Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine, bu görevleri 05 Şubat’tan bu yana vekaleten yürüten Ahmet Türkoğlu atandı.

22 Şubat 2024 taerihli ve 2024/46 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında (TPAO), Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı görevlerine Ahmet Türkoğlu asaleten atandı. 

Ahmet Türkoğlu, Melih Han Bilgin’in emekli olmasıyla boşalan Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı görevlerine, 5 Şubat 2024 tarihinde vekaleten atanmıştı. Türkoğlu’nun asaleten ataması da bugün gerçekleştirildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1996 yılında mezun olan Ahmet Türkoğlu, aynı üniversiteden Executive MBA derecesi aldı. Mezuniyetinin ardından çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı ve 2010 yılında Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’ye Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Burada 3 yıl görev yapan Ahmet Türkoğlu, 2013-2015 yılları arasında, Öztürk Şirketler Grubu’nda CEO olarak görev yaptı. 

2016-2018 yılları arasında Turkish Energy Company (TEC) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkish Petroleum International Company (TPIC) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. 2018-2024 yılları arasında Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Genel Müdürü olarak görev yapan Türkoğlu, 2022-2023 yıllarında EUROPEX (Association of European Energy Exchanges) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 

Ahmet Türkoğlu halen Turkish Energy Company (TEC) Yönetim Kurulu ve Dünya Enerji Konseyi Türk Millî Komitesi Yönetim Kurulu üyesidir. Türkoğlu aynı zamanda, TOBB Enerji ve Doğal Gaz Sektör Meclisi üyesi olarak da görev yapıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler