1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO'dan enerji nakil hattı için kamulaştırma telebi

TPAO'dan enerji nakil hattı için kamulaştırma telebi

Enerji Günlüğü - TPAO, Adıyaman'da petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan enerji nakil hattı için gerekli olan taşınmazın kamulaştırılmasını...

TPAO'dan enerji nakil hattı için kamulaştırma telebi

Enerji Günlüğü - TPAO, Adıyaman'da petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan enerji nakil hattı için gerekli olan taşınmazın kamulaştırılmasını istedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyamanı ilinde sahip olduğu ARİ/TPO/4830 hak sıra no’lu petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Batı Gökçe-19 lokasyonu enerji nakil hattı için gerekli olan araziyi malikinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alamadı.

TPAO, anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Kahta 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin acele el koyma kararı bulunan Adıyaman ili, Kahta ilçesi, Akdoğan köyü, Gömük mevkiindeki 146 ada, 17 no’lu parselin 424 m²’lik kısmının 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10’uncu maddesinin ikinci fıkrası gereğince istimlakine karar verilmesi için gerekli müdürlüğe başvurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler