1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’dan petrol için acele kamulaştırma talebi

TPAO’dan petrol için acele kamulaştırma talebi

Enerji Günlüğü - TPAO, Adıyaman’daki bir petrol kuyusunu açmak ve yolunu yapmak için ihtiyaç duyduğu arazilerin acele kamulaştırılmasını istedi.Türkiye...

TPAO’dan petrol için acele kamulaştırma talebi

Enerji Günlüğü - TPAO, Adıyaman’daki bir petrol kuyusunu açmak ve yolunu yapmak için ihtiyaç duyduğu arazilerin acele kamulaştırılmasını istedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman sınırları içinde sahip olduğu ARİ/TPO/2699 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatıyla ilgili olarak Batıforat üretim kampı ile Trafo arası yolu için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına ihtiyaç duydu.

Ancak maliklerinin rayiç sınırların üzerinde bedeller talep ettiği gerekçesiyle anlaşma yoluyla bu arazilerin satın alınmasının mümkün olmadığını belirten TPAO, söz konusu arazilerin acele kamulaştırılmasını talep etti. 

4 Mayıs 2018 tarihli dilekçede yer alan acele kamulaştırma talebine konu araziler üzerinde Gerger Asliye Hukuk Mahkemesi’nin acele el koyma kararı bulunuyor.

Kamulaştırmaya konu taşınmazlar, Adıyaman İli, Gerger İlçesi, Güzelsu köyündeki 851 no’lu parselden 683,84 m2’lik kısmı (irtifak hakkı) ve 4,39 m2’lik kısmı (mülkiyet hakkı) olmak üzere toplam 688,23 m2’lik araziden oluşuyor.

TPAO ADANA’DA PETROL ARAYACAK

TPAO, Adana’da O35-b numaralı paftada bir adet petrol arama ruhsatı almak için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne (PİGM) 9 Mayıs 2018 tarihli dilekçesiyle başvuruda bulundu.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler