1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’dan seçili mühendislik bölümlerine burs imkânı 

TPAO’dan seçili mühendislik bölümlerine burs imkânı 

Türkiye Petrolleri A.O., mühendislik bölümünde okuyacak 16 öğrenciye 12’şer bin TL, 8 öğrenciye de 15’er bin TL burs verecek. 

TPAO’dan seçili mühendislik bölümlerine burs imkânı 

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri A.O., belirli mühendislik bölümlerinde okuyacak üniversite öğrencilerine burs verecek. 

Türkiye Petrolleri A.O.,  2023-2024 akademik yılı lisans burs programı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda başarı gösteren mühendislik bölümü öğrencilerine burs imkânı sunacağını açıkladı.

16 ÖĞRENCİYE 12 BİN TL BURS

Açıklamaya göre, Bilgisayar Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 2000’e giren bir öğrenciye, Çevre Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 25 bine giren bir öğrenciye, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 2000’e giren iki öğrenciye, Endüstri Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 2000’e giren iki öğrenciye, Kimya Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 10000’e giren bir öğrenciye, Makine Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 5000’e giren iki öğrenciye, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 10000’e giren bir öğrenciye, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 25000’e giren sekiz öğrenciye toplam 12 bin TL burs verilecek.

8 ÖĞRENCİYE 15 BİN TL BURS

Jeofizik Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 25000’e giren dört öğrenciye ve Jeoloji Mühendisliği bölümü için sınavda ilk 25000’e giren dört öğrenciye de toplam 15 bin TL burs verilecek.

SON BAŞVURU 30 EYLÜL

2023-2024 akademik yılı için Lisans Burs Programı başvuruları ÖSYM tarafından yükseköğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla başlayacak. Başvurular www.tp-otc.com adresinde yer alan online form doldurularak gerçekleştirilecek. Yapılan başvurular Ekim ayı itibariyle değerlendirilecek olup olumlu değerlendirilen adaylar görüşmeye çağrılacak. Burs için 30 Eylül 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

BURS İÇİN GEREKEN GENEL KOŞULLAR

- T.C. vatandaşı olması,

- ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarına yönelik sıralama içerisinde yer alması,

- Yurt içinde veya yurt dışında, daha önce herhangi bir lisans veya ön lisans derecesine sahip olmaması,

- Sınavın yapıldığı yıl, TP-OTC tarafından belirlenen lisans programlarından birine kesin kayıt yaptırmış olması,

- Çift anadal programı hariç olmak üzere aynı anda başka bir lisans ya da ön lisans programında kayıtlı bulunmaması.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler