1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’dan Tekirdağ’da petrol kamulaştırması başvurusu

TPAO’dan Tekirdağ’da petrol kamulaştırması başvurusu

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Tekirdağ’daki petrol sahasında yapılması planlanan Yulaflı-6 lokasyon sahası için gerekli olan arazi acele kamulaştıracak.Enerji...

TPAO’dan Tekirdağ’da petrol kamulaştırması başvurusu

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Tekirdağ’daki petrol sahasında yapılması planlanan Yulaflı-6 lokasyon sahası için gerekli olan arazi acele kamulaştıracak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, (PİGM) TPAO’nun Tekirdağ’da sahip olduğu petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Yulaflı-6 lokasyon sahası için gerekli olan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için başvuruda bulunduğunu duyurdu.   

Buna göre Türkiye Petrollleri A.O (TPAO), Tekirdağ’da sahip olduğu ARİ/TPO/3751 ha sıra no’lu petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Yulaflı-6 lokasyon sahası için gerekli olan ancak arazi sahibinin bedelinin üzerinde fiyat talebinde bulunması ve anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Çorum 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin acele el koyma kararı bulunan Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Yulaflı mahallesindeki 175 ada 43 no’lu parselin 2120,99 m²’lik (irtifak hakkı)  kısmının istimlakine karar verilmesi için 9 Mart 2018 tarihli dilekçesiyle müracaat etti.

Önceki ve Sonraki Haberler