1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Adıyaman ve Şanlıurfa’daki petrol arama ruhsatı iptal edildi

TPAO’nun Adıyaman ve Şanlıurfa’daki petrol arama ruhsatı iptal edildi

Enerji Günlüğü – TPAO’nun Adıyaman ve Şanlıurfa sınırlarına yayılan arazide sahip olduğu petrol arama ruhsatı iptal edildi. Türkiye Petrolleri...

TPAO’nun Adıyaman ve Şanlıurfa’daki petrol arama ruhsatı iptal edildi

Enerji Günlüğü – TPAO’nun Adıyaman ve Şanlıurfa sınırlarına yayılan arazide sahip olduğu petrol arama ruhsatı iptal edildi. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO), Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde bulunan, AR/TPO/K/M41-b1,b4 pafta nolu petrol arama ruhsatı iptal edildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), söz konusu arazide arama ruhsatı alan TPAO’nun ruhsattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle iptal yoluna gidildiğini bildirdi. Ruhsat iptali dolayısıyla zarar görmüş olanlar varsa, maruz kaldıkları zarar ve hasar şirketin teminatından karşılanabilecek. Bunun için ilgililerin bir yıl içinde yetkili mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp, PİGM’e müracaat etmeleri gerekiyor. 

TPAO Adıyaman’daki başka bir arama ruhsatlı arazisinde yapmayı planladığı Güney Karakuş-9 lokasyon sahası enerji nakil hattıyla ilgili olarak, mülk sahipleriyle uzlaşamadığı için, kamulaştırma talebinde bulundu. Adıyaman, Kahta’ya bağlı, Erikdere Köyü’nde, 80 nolu parselde bulunan ARİ/TPO/K/3052 hak sıra nolu petrol işletme ruhsat sahasının, irtifak hakkına konu 660,87 m2’lik kısmının, kamulaştırılmasına karar verilmesi için müracaat etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler