1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun altı arama ruhsatına iptal

TPAO’nun altı arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çeşitli illerde sahip olduğu 8 adet petrol arama ruhsatı iptal edildi. Enerji ve...

TPAO’nun altı arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çeşitli illerde sahip olduğu 8 adet petrol arama ruhsatı iptal edildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, TPAO'nun,Bartın, Zonguldak, Karabük illerinde sahip olduğu, AR/TPO/4958, 4771 hak sıra numaralı 2 adet, kara ve Karadeniz’de Türk Karasuları içinde sahip bulunduğu AR/TPO/4032, 4033, 4034, 4035 hak sıra numaralı 4 adet karasuları içi olmak üzere toplam 6 petrol arama ruhsatı 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun Geçici 1 ve 3 üncü ile mülga 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun 132/3 ve 4 üncü maddelerine istinaden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın onayı ile feshedildi.

Bu kararadan dolayı zarar görmüş olanlar varsa maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatınşirketin teminatından karşılanabilmesi için ilgililerin bu ilan tarihinden itibaren bir yıl zarfında selahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler