1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Batman’daki iki ruhsatı birleştirildi

TPAO’nun Batman’daki iki ruhsatı birleştirildi

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Batman’ın Merkez ile Beşiri ve Gercüş ilçelerinde sahip olduğu iki petrol işletme ruhsatının petrol işlemleri birleştirildi.Türkiye...

TPAO’nun Batman’daki iki ruhsatı birleştirildi

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Batman’ın Merkez ile Beşiri ve Gercüş ilçelerinde sahip olduğu iki petrol işletme ruhsatının petrol işlemleri birleştirildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Batman’ın Merkez ilçesi sınırları dahilinde sahip olduğu ARİ/TPO/K/778 ile Beşiri ve Gercüş ilçe sınırları içerisinde sahip olduğu ARİ/TPO/K/779 hak sıra numaralı işletme ruhsatlarının petrol işlemlerinin ortak yapılması için birleştirilmesine karar verdi. Şirket, 26 Ağustos 2016 tarihli dilekçesiyle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu.

İncelemelere sonunda TPAO’nun söz konusu sahalarla ilgili petrol işletme ruhsatlarının birleştirilmesine ait evrakların, şekil ve esas şartlar bakımından Türk Petrol Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine uygun olduğu tespit edildi. ARİ/TPO/778 ve ARİ/TPO/779 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatlarındaki üretim operasyonları ve sahayı geliştirme çalışmalarının ortak yapılabilmesine imkan vermek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın onayı alındı. Bakanlık onayı sonrasında aynı petrollü arazi içerisinde bulunan söz konusu iki adet işletme ruhsatının birleştirilmesine karar verildi.

Birleştirilen işletme ruhsatlarının içinde kalan ARİ/TPO/K/182 ve ARİ/TPO/K/1953 hak sıra numaralı işletme ruhsatlarının alanları ise karardan hariç tutuldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler