1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Beşikçi Kampı için kamulaştırma yapılacak

TPAO’nun Beşikçi Kampı için kamulaştırma yapılacak

MAPEG, TPAO’nun Adıyaman Kahta’daki işletme ruhsatı kapsamında kuracağı Beşikçi Kampı için Akıncılar Köyünde kamulaştırma yapacak.

TPAO’nun Beşikçi Kampı için kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Adıyaman Kahta’daki işletme ruhsatı kapsamında kuracağı Beşikçi Kampı için Akıncılar Köyünde kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı Akıncılar Köyünde, ARİ/TPO/K/3256 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahası kapsamında yapılması planlanan Beşikçi Kampı Yeni Tank Sahası için Akıncılar Köyündeki 575 numaralı parselin 5.870,22m2'lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Kahta 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazın toplam 5.870,22m2'lik kısmı, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler