1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Büklüm 2 Kuyusuna enerji hattı çekilecek

TPAO’nun Büklüm 2 Kuyusuna enerji hattı çekilecek

MAPEG, TPAO’nun Adıyaman’daki arama ruhsatı kapsamında açtığı Büklüm 2 Kuyusu için Şerefli Köyünde kamulaştırma yapacak.

TPAO’nun Büklüm 2 Kuyusuna enerji hattı çekilecek

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Adıyaman’daki arama ruhsatı kapsamında açtığı Büklüm 2 Kuyusu için Şerefli Köyünde kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman Merkeze bağlı Şerefli Köyünde, AR/TPO/M40-a3, a4 pafta numaralı petrol arama ruhsatıyla açılan Büklüm 2 Kuyusu enerji nakil hattı (ENH) için Şerefli Köyündeki beş ayrı parselde; 5.070,12m2’si irtifak hakkı kurulması, 16,38m2’si ise mülkiyet şeklinde olmak üzere toplam 5.086,50m2’lik alanın kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Adıyaman 2. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazların 5.070,12m2'lik kısmı irtifak hakkı kurmak suretiyle; 16,38m2’lik kısmı ise mülkiyet olarak kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler