1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Canveren 2 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

TPAO’nun Canveren 2 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

MAPEG, TPAO’nun ruhsatında açılan Canveren 2 Kuyusu için Diyarbakır Ergani’de kamulaştırma yapacak.

TPAO’nun Canveren 2 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır’da sahip olduğu Canveren 2 Kuyusu için Ergani’ye bağlı Hançerli Köyünde kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır ilinin sınırları içinde sahip olduğu AR/TPO/K/L43-c4 pafta numaralı petrol arama ruhsat sahasında açılan Canveren 2 Kuyusu lokasyon sahası, yolu, enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı Hançerli Köyündeki 128 ada, 3 numaralı parselin 14.764,46m2’lik kısmının mülkiyet olarak; aynı parselin 1.633,23m2’lik kısmının ise irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Ergani 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları bulunan başvuru konusu taşınmazın anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler