1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Çobanlı 3 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

TPAO’nun Çobanlı 3 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

MAPEG, TPAO’nun Adıyaman Kahta’daki Çobanlı 3 Kuyusu lokasyon sahası için Adıyaman Kahta’ya bağlı Çobanlı Köyünde kamulaştırma yapacak.

TPAO’nun Çobanlı 3 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Adıyaman Kahta’daki Çobanlı 3 Kuyusu lokasyon sahası için Adıyaman Kahta’ya bağlı Çobanlı Köyünde kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı Çobanlı Köyünde, ARİ/TPO/K/3052 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahası kapsamında açılan Çobanlı 3 Kuyusu lokasyon sahası ve biriktirme havuzu için Çobanlı Köyündeki 1274 ada, 1 ve 2 numaralı parsellerde toplam yüzölçümü 2.327,64m2 olan arazilerin mülkiyet olarak kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu.  

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Kahta 2. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazın 462,78m2'lik kısmı ile üzerinde Kahta 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazın 1.864,86m2'lik kısmı, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler