1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Diyarbakır’daki ruhsatına 2 yıl süre eklendi

TPAO’nun Diyarbakır’daki ruhsatına 2 yıl süre eklendi

MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır’daki petrol arama ruhsatına 2 yıl süre uzatımı verdi.

TPAO’nun Diyarbakır’daki ruhsatına 2 yıl süre eklendi

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır’daki bir adet petrol arama ruhsatının süresini 2 yıl uzattı. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Diyarbakır ilinde bulunan bir adet parseldeki petrol arama ruhsatı için talep ettiği süre uzatımı başvurusunu onayladı. 

TPAO, 23 Aralık 2024 tarihinde; 15.280 hektar yüzölçümlü, AR/TPO/K/M44-b4 pafta numaralı arazi için 07 Mart 2018 tarihinde aldığı petrol arama ruhsatının, mücbir sebep kapsamında uzatılmış süresinin yeniden uzatılmasını talep etmişti. 

MAPEG ruhsatın uzatılmış süresini, 07 Mart 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 07 Mart 2027 tarihine kadar, bir kez daha uzattı. Uzatma kararının gerekçesi, “bölgenin hidrokarbon potansiyelinin ortaya çıkarılarak ülke ekonomisine kazandırılması” olarak bildirildi.