1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun on iki arama ruhsatına iptal

TPAO’nun on iki arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çeşitli illerde sahip olduğu 12 adet petrol arama ruhsatı iptal edildi.Enerji ve Tabii...

TPAO’nun on iki arama ruhsatına iptal

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çeşitli illerde sahip olduğu 12 adet petrol arama ruhsatı iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, TPAO'nun Sinop Samsun, ve Çorum illerinde sahip olduğu 6 adet, kara ve Karadeniz’de Türk Karasuları içinde sahip bulunduğu 5 adet karasuları içi olmak üzere toplam 11 adet petrol arama ruhsatı 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun Geçici 1 ve 3 üncü ile mülga 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun 132/3 ve 4 üncü maddelerine istinaden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın onayı ile feshedildi.

Ayrıca, Türkiye Petrolleri A.O.’nın Karadeniz’de Türk Karasuları dışında sahip bulunduğu AR/TPO/3534 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatı 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun Geçici 1 ve 3 üncü ile mülga 6326 sayılı Petrol Kanunu’nun 132/3,4 üncü maddelerine istinaden feshedildi.

Bu kararadan dolayı zarar görmüş olanlar varsa maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatınşirketin teminatından karşılanabilmesi için ilgililerin bu ilan tarihinden itibaren bir yıl zarfında selahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler