1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Şanlıurfa’daki ruhsatının süresi uzatıldı

TPAO’nun Şanlıurfa’daki ruhsatının süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Şanlıurfa ve Adıyaman il sınırları içinde bulunan 1 adet petrol işletme ruhsatının süresi 10 yıllığına uzatıldı.Türkiye...

TPAO’nun Şanlıurfa’daki ruhsatının süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Şanlıurfa ve Adıyaman il sınırları içinde bulunan 1 adet petrol işletme ruhsatının süresi 10 yıllığına uzatıldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman ve Şanlıurfa il sınırlarında sahip bulunduğu petrol işletme ruhsatının süresinin uzatılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti. Şirketin söz konusu petrol işletme ruhsatının süresinin sona ereceği 8 Ağustos 2017 tarihinden itibaren 8 Ağustos 2027 tarihine kadar 10 yıl süre ile uzatılması talebine ilişkin evraklarının incelenmesi sonunda ise talep olumlu sonuçlandı.

Yapılan incelemede TPAO’ya ait ARİ/TPO/3660 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatının süresinin uzatılmasına ait evrakların Yönetmelik hükümlerinin hükümlerinin şekli ve esas şartlarına ve işletme ruhsatının da milli menfaatler ile teknik ve ekonomik esaslara uygunluğu tespit edildi. Bunun üzerine ruhsatın süresinin sahada verilen üretim ve faaliyet programı ile yapılacak yatırım dikkate alınarak 8 Ağustos 2027 tarihine kadar 10 yıl süre ile uzatılmasına karar verildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler