1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Silvan’daki işletme ruhsatının süresi 10 yıl uzatıldı

TPAO’nun Silvan’daki işletme ruhsatının süresi 10 yıl uzatıldı

Enerji Günlüğü – PİGM, TPAO’nun Turkse Perenco şirketiyle ortaklaşa aldığı petrol işletme ruhsatının süresini 10 yıl uzattı. Enerji ve Tabii...

TPAO’nun Silvan’daki işletme ruhsatının süresi 10 yıl uzatıldı

Enerji Günlüğü – PİGM, TPAO’nun Turkse Perenco şirketiyle ortaklaşa aldığı petrol işletme ruhsatının süresini 10 yıl uzattı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Hollandalı N.V. Turkse Perenco şirketiyle ortaklaşa aldığı, 5.761 hektarlık petrol işletme sahasının ruhsatını 10 yıl süreyle uzatılmasına karar verdi. 

Türkiye Petrolleri A.O ve N.V. Turkse Perenco şirketlerinin süre uzatılmasına ait evrakları PİGM tarafından incelendi ve 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği hükümlerinin şekli ve esas şartlarına ve işletme ruhsatının da milli menfaatler ile teknik ve ekonomik esaslara uygunluğu tespit edildi. Ardından ARİ/TPO-NTP/3079 hak sıra nolu ruhsatın süresi; sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 8’inci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince 02 Temmuz 2029 tarihine kadar 10 yıl süre ile uzatıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler