1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO`nun sismik araştırma gemisi faaliyete hazır

TPAO`nun sismik araştırma gemisi faaliyete hazır

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri AnonimOrtaklığı’nın (TPAO) bir süre önce Polarcus firmasından satın aldığı ve bayrak değişimi ile Barbaros...

TPAO`nun sismik araştırma gemisi faaliyete hazır

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri AnonimOrtaklığı’nın (TPAO) bir süre önce Polarcus firmasından satın aldığı ve bayrak değişimi ile Barbaros Hayreddin Paşa adını verdiği yeni sismik araştırma gemisi, 23 Şubat Cumartesi günü Karaköy Limanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle kamuoyuna tanıtılacak. Törende ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlar, vali, üst düzey bürokratlar, TPAO yöneticileri ve geminin acentesi olarak Catoni temsilcileri de hazır bulunacak. Limanda düzenlenecek törende Başbakan Erdoğan ve davetliler gemiyi gezerek yetkililerden bilgi alacaklar.

 
BARBAROS HAYREDDİN PAŞA DENİZE AÇILMAYA HAZIR
TPAO, orijinal adı Polarcus Samur olan sismik araştırma gemisini doğalgaz ve petrol aramaları için Norveçli Polarcus firmasından satın aldı. Tersanede kırmızı-beyaza boyanan ve Barbaros Hayreddin Paşa adını alan gemiye Türk bayrağı çekildi. İki ve üç boyutlusismik veri toplayabilen, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ileotomatik olarak yapabilen 84 metre uzunluğundaki gemide helikopter pisti de bulunuyor. Geminin, Karadeniz ve Akdeniz’de sondaj öncesi arama faaliyetleri kapsamında planlanan sismik veri toplama projeleri için yola çıkması bekleniyor. 
 
ACENTELİK HİZMETİ CATONI DENİZCİLİK'TEN
Catoni CEO’su Serdar Ayırtman konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "TPAO’nun yaptığı yatırım, ülkemizin enerji konusunda ithal eden ülke konumundan ihraç eden ülke konumuna geçme vizyonu içinde büyük önem taşıyor. Bundan böyle sismik araştırma faaliyetlerinin acenteliğimiz altındaki bir gemi vasıtasıyla sürdürülecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Catoni olarak enerji sektöründe ciddi bir tecrübeye sahibiz. Enerji projelerinin sağlıklı ve sorunsuz yürütülmesi konusunda üstlendiğimiz rolden gurur duyuyoruz. Sismik araştırma gemimiz faaliyetleri çerçevesinde Catoni’nin en iyi standartlardaki acentelik hizmetlerinden yararlanacaktır."
 
CATONI, ENERJİ LOJİSTİĞİNE HIZ VERECEK
Barbaros Hayreddin Paşa’nın acenteliğini üstlenen Catoni, kendi alanında Türkiye’nin en köklü dördüncü şirketi unvanına sahip. 1846 yılında kurulan firma, taşımacılık ve lojistik alanlarında faaliyet göstekriyor. İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Türkiye’de İzmir, Mersin ve İskenderun ofisleriyle, aynı zamanda Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Kuzey Irak’ta da kendi ofisleriyle müşterilerine hizmet veren Catoni Deniz İşleri AŞ, dünya çapında önde gelen iki büyük armatörü konteyner pazarında temsil ediyor. Catoni, ayrıca Ro-Ro gemilerinin de acenteliğini yapıyor. Enerji lojistiği alanında tecrübeye sahip olan firma bu alandaki faaliyetlerine 2013 yılında hız vermeyi planlıyor.
Önceki ve Sonraki Haberler