1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Yenişehir Kuyuları için kamulaştırma yapılacak

TPAO’nun Yenişehir Kuyuları için kamulaştırma yapılacak

MAPEG, TPAO’nun Yenişehir 3, 4 v3 5 kuyuları için Diyarbakır Kocaköy’de kamulaştırma yapacak.

TPAO’nun Yenişehir Kuyuları için kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır’daki 3 petrol işletme kuyusu için Kocaköy’e bağlı Yenişehir Mahallesindeki bir taşınmazda kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır ilinin sınırları içinde kalan İR/TPO/K/5086 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahası kapsamında açılan Yenişehir 3, Yenişehir 4 ve Yenişehir 5 kuyularının lokasyon sahaları arası enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için Diyarbakır ilinin Kocaköy ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesindeki 338 ada, 1 numaralı parselin 144m2'lik kısmını mülkiyet olarak; aynı parselin 5.010,36m2’lik kısmını ise irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Diyarbakır 8. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler