1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO`ya 1 milyar $ Şahdeniz kredisi

TPAO`ya 1 milyar $ Şahdeniz kredisi

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Azerbaycan'daki Şahdeniz II Sahası'ndaki payını % 9'dan % 19'a yükseltmek için 1 milyar...

TPAO`ya 1 milyar $ Şahdeniz kredisi

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Azerbaycan'daki Şahdeniz II Sahası'ndaki payını % 9'dan % 19'a yükseltmek için 1 milyar dolara yakın kredi kullanacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO), Azerbaycan'ın Şahdeniz Projesi'ndeki Fransız Total'e ait yüzde 10'luk payı satın almak sürecinde yeni bir aşamaya gelindi.

TPAO, 30 Mayıs 2014 tarihinde anlaşması imzalanan satın alma için finansmanı buldu. TPAO, toplam 1 milar 450 milyon dolarlık sözkonusu hisse bedelinin 450 milyon dolara yakın kısmını özkaynaklarından karşılayacak. Kalan 1 milyar dolara yakın bölüm için ise kredi kullanacak.

TPAO, Şahdeniz II'deki Total hisselerine ödenecek 1 milyor dolara yakın kısım için bankalarla yürüttüğü görüşmelerde ilerleme sağladı. Görüşme yürütülen kuruluşlardan İş Bankası ve Vakıfbank ile mutabık kalan TPAO, bu bankaların her birinden 500'er milyon dolara yakın kredi kullanacak.

TPAO'nun halen Şahdeniz II projesindeki hisse oranı yüzde 9 düzeyinde. Total'deki hisselerin devralınmasından sonra Türkiye'nin projedeki payı yüzde 19'a yükselecek.

TÜRKİYE'NİN ŞAHDENİZ VE TANAP'TAKİ PAYI YÜKSELDİ

Önceki ve Sonraki Haberler