1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’ya bir adet petrol işletme ruhsatı

TPAO’ya bir adet petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Adıyaman ve Şanlıurfa sınırları içindeki sahada bir adet petrol işletme ruhsatı...

TPAO’ya bir adet petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Adıyaman ve Şanlıurfa sınırları içindeki sahada bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Türkiye Petrolleri AO’nun Adıyaman’ın Kahta, Şanlıurfa’nın Hilvan ve Siverek ilçe sınırları içinde bulunan saha için petrol işletme ruhsatı verilmesi talebi olumlu sonuçlandı. Başvuru evraklarının şekli ve esas şartlar bakımından mevzuata uygunluğu tespit edilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 15 Kasım 2016 tarihli olur alındı ve TPAO’ya bir adet petrol işletme ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.  

Türkiye Petrolleri AO’ya 1 Şubat 2016 tarihinden itibaren, “verilen sürenin sonunda sahadan üretim yapılamaması durumunda işletme ruhsatının iptal edilmesi” şartıyla dört yıllığına işletme ruhsatı verildi. ARİ/TPO/K/M41-c1-2 pafta numaralı ruhsatın süresinin belirlenmesinde şirketin vermiş olduğu rezervin ekonomik ömrü, üretim programı ve üretimin geliştirilmesi için verilen iş ve yatırım programı dikkate alındı. 

Daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda sahada yapılacak üretim geliştirme faaliyetlerinin sonucuna ve tespit edilecek ilave rezerv üretilebilmesine göre, işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık Kanuni sürenin kalan kısmı kullandırılabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler