1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP’den petrol ve doğal gaz üretimi için Ar&Ge proje çağrısı

TP’den petrol ve doğal gaz üretimi için Ar&Ge proje çağrısı

Türkiye Petrolleri, Batman ve Adıyaman petrol ve doğalgaz üretimlerinde kullanılmak üzere yerli Drivehead tasarımı ve imalatı için Ar-Ge proje çağrısı yaptı.

TP’den petrol ve doğal gaz üretimi için Ar&Ge proje çağrısı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri, Batman ve Adıyaman petrol ve doğalgaz üretimlerinde kullanılmak üzere yerli Drivehead tasarımı ve imalatı için Ar-Ge proje çağrısı yaptı.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü, bugünkü Resmi Gazete’de Ar&Ge Proje çağrısında bulundu. Çağrının amacı Türkiye Petrolleri’nin üretim faaliyetlerinde kullandığı ve Türkiye'de

imalatı bulunmayan, yurtdışından temin edilen malzemelerin tasarım ve imalatına yönelik özel sektör firmaları ile birlikte Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmek. 

Bu kapsamda petrol ve doğalgaz üretimlerinde kullanılmak üzere, uluslararası standartlara uygun teknik gereksinimleri sağlayan ve uluslararası arenada kalite, işlevsellik, fiyat vb. açılardan rekabet edebilir yerli Drivehead tasarımı, analizi ve imalatı yerli olarak gerçekleştirilecek. Uzun ömürlü, ilgili standartlara uygun ve emniyetli şekilde çalışacak, mevcut patent haklarını ihlal etmeyecek bir Drivehead tasarımı ve imalatı hedefleniyor. 

SON BAŞVURU TARİHİ 10 MAYIS

İmal edilecek prototip cihazlar Batman ve Adıyaman sahalarında kullanılacak. Tasarım, prototip imalatı, fabrika testi için 8 ay, saha testi için 6 ay süre verilecek.

Proje için son başvuru tarihi 10 Mayıs 2021 saat 17.30 olarak ilan edildi. Projeye aday olan firmaların son başvuru tarih ve saatinden önce Genel Müdürlüğe başvurmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler