1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. TPI, Türkiye’de Nordex’e tedarik kapasitesini arttırıyor

TPI, Türkiye’de Nordex’e tedarik kapasitesini arttırıyor

2013 yılından bu yana Türkiye'de Alman Nordex için rüzgar kanatları üreten ABDli TPI Composites, Alman şirket ile tedarik anlaşmasını genişletip uzattı.

TPI, Türkiye’de Nordex’e tedarik kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan türbin kanat üreticisi TPI Composites, Türkiye'de Nordex ile tedarik anlaşmasına iki hat daha ekleyerek sekize çıkarırken, anlaşmaların süresini de 2026 yılına kadar uzattı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli türbin kanat üreticisi TPI Composites, Türkiye'de Nordex ile tedarik anlaşmasını genişlettiğini ve uzattığını açıkladı. TPI'dan yapılan açıklamada, yeni anlaşmayla iki hat üretim kapasitesi ekleyerek, Türkiye'de Nordex ile sözleşme kapsamındaki toplam kapasite yurt içi ve ihracat pazarının ihtiyaçlarına hizmet eden sekiz hatta çıkarılacak. Ayrıca anlaşmaların süresi 2026 yılına kadar üç yıla uzatıldı. 

TPI Başkanı ve CEO'su Bill Siwek, "Son on yıldaki güçlü işbirliğimize dayanarak Nordex ile Türkiye'deki ilişkimizin genişlediğini ve Nordex'in Türkiye de dahil olmak üzere daha geniş Avrupa pazarının ihtiyaçlarına uygun maliyetli çözümler sunarak bu genişlemeyi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler