1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPIC Şanlıurfa'da petrol arayacak

TPIC Şanlıurfa'da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - TPIC, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1 hektarlık alanda sondaj yöntemi ile petrol arayacak.Turkish Petroleum International Company Ltd....

TPIC Şanlıurfa'da petrol arayacak

Enerji Günlüğü - TPIC, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1 hektarlık alanda sondaj yöntemi ile petrol arayacak.

Turkish Petroleum International Company Ltd. (TPIC) Şanlıurfa İli, Siverek İlçesi, Karakoyun Mahallesi, Kavalık Köyü Mevkii’nde bulunan AR/TPI/4876 numaralı, 47.204 hektarlık arama ruhsat sahası içerisindeki 1 hektarlık alanda sondaj yöntemi ile petrol arayacak. 

7.400.000 TL maliyetli sondaj faaliyetinin sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Yapılan sondajın olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülmesi planlanıyor. 

Proje alanına en yakın yerleşim birimi olarak yaklaşık 1,61 km mesafede güneybatısında Kavalık Köyü bulunuyor. Bunun dışında yaklaşık 4,15 km güneydoğusunda Kargalı Köyü ve 6,45 km güneydoğusunda da Karakoyun Mahallesi bulunuyor. 

Proje kapsamında 44 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Teknik ekip dışındaki personel öncelikle, çevre köylerden sağlanacak.

Projeye ilişkin Şanlıurfa Valiliği “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verdi. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler