1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TP’ye Diyarbakır’da kamulaştırma onayı

TP’ye Diyarbakır’da kamulaştırma onayı

Enerji Günlüğü - TPAO ile N.V. Turkse Perenco'nun Diyarbakır’daki ortak ruhsatlı Güney Kırtepe-15 Lokasyon Sahası ve yolu için yaptığı kamulaştırma...

TP’ye Diyarbakır’da kamulaştırma onayı

Enerji Günlüğü - TPAO ile N.V. Turkse Perenco'nun Diyarbakır’daki ortak ruhsatlı Güney Kırtepe-15 Lokasyon Sahası ve yolu için yaptığı kamulaştırma başvurusuna olumlu yanıt geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’deki ilanına göre; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve N.V. Turkse Perenco Şirketi’nin müştereken sahip oldukları ARİ/TPO-NTP/K/L43-c3-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsat sahası ile ilgili olarak Güney Kırtepe-15 kuyusunun lokasyon sahası ve yolu için, 22 Haziran 2015 ve 10 Temmuz 2015 tarihli dilekçeleriyle yaptıkları başvuru olumlu sonuçlandı.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan incelemeler sonunda; petrol işlemi için gerekli olan ve istimlakinde kamu yararı bulunan, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Diyarbakır 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı alınan; Fahrettin Altan’a ait Diyarbakır İli, Yenişehir İlçesi, Ekinciler Köyündeki 402 no.lu parselin 15 bin 106,13 metrekarelik kısmının kamulaştırılmasına karar verildi. 

 

DİYARBAKIR'DA KAMULAŞTIRMA BAŞVURUSU

 

Önceki ve Sonraki Haberler