1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Traktek, Denizli’ye depolamalı rüzgar santrali kuracak

Traktek, Denizli’ye depolamalı rüzgar santrali kuracak

Denizli’nin Çivril ilçesi sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali ve depolama tesisi kurulması planlanıyor. 

Traktek, Denizli’ye depolamalı rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Traktek Enerji, 650 milyon lira yatırımla Denizli’de 50 MW kurulu gücünde Çivril Elektrik Depolama Tesisi ve Rüzgâr Enerji Santrali kuracak. 

Traktek Enerji Tedarik Depolama Ticaret A.Ş. tarafından Denizli İli, Çivril İlçesi, İğdir, Gürpınar ve Cabar Mahalleleri sınırları içerisinde 50 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali ve yine aynı kapasitede elektrik depolama tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 650 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak rüzgar santralinde 3,50 MWe gücünde 4 adet ve 3 MWe gücünde 12 adet olmak üzere toplamda 16 adet rüzgâr türbini kullanılacak. Santralde yılda 200 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin 154 kV' ~30 km 1272 MCM EİH ile 154 kV Karahallı TM’ye bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak.

Proje ile üretilecek olan elektrik enerjisi konvansiyonel metotlara göre daha ekonomik şekilde üretilerek Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanması, enerji piyasası kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak serbest enerji piyasasının rekabet koşulları çerçevesinde ucuz ve kaliteli enerjinin tüketicilere ulaştırılması sağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler