1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Traktek, Kırşehir’de depolamalı güneş santrali kuracak

Traktek, Kırşehir’de depolamalı güneş santrali kuracak

Kırşehir’in Merkez ve Mucur ilçeleri sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali ve depolama tesisi kurulması planlanıyor.  

Traktek, Kırşehir’de depolamalı güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Traktek Enerji, 498 milyon lira yatırımla Kırşehir’de 50 MW kurulu gücünde Mucur Elektrik Depolama Tesisi ve Güneş Enerji Santrali kuracak. 

Traktek Enerji Tedarik Depolama Ticaret A.Ş. tarafından Kırşehir İli, Merkez İlçesi ve Mucur ilçesi sınırları içerisinde 50 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali ve yine aynı kapasitede elektrik depolama tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri 497 milyon 500 bin lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak güneş santralinde Lithium İyon batarya sistemi kullanılacak. 74,90 hektarlık alana 100 bin adet 500 Wp gücünde panel ve 10 adet 5.000 kWe gücünde inverter kurulacak. 

Santralde yılda 100 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin üretim barasından şalt merkezine oradan da ~5 km 1272 MCM EİH ile 154 kV Petlas TM’ye bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler