1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Trakya Cam, ısı kaybını %77 azalttı

Trakya Cam, ısı kaybını %77 azalttı

Enerji Günlüğü - Trakya Cam Sanayii AŞ, etkin enerji tasarrufu için geliştirdiği Isıcam Sinerji 3+ ürünüyle, standart çift camlara göre ısı kaybını...

Trakya Cam, ısı kaybını %77 azalttı

Enerji Günlüğü - Trakya Cam Sanayii AŞ, etkin enerji tasarrufu için geliştirdiği Isıcam Sinerji 3+ ürünüyle, standart çift camlara göre ısı kaybını yüzde 77'ye varan oranlarda azaltmayı başardı. 

Şişecam iştiraklerinden Trakya Cam Sanayii AŞ, enerji tasarrufu için geliştirdiği ürünleri arasına Isıcam Sinerji 3+ adlı ürünü de ekledi. Trakya Cam, Isıcam Sinerji 3+ ürünüyle, ısı kaybını azaltmada oldukça iddialı.

ISICAM KLASİK'E GÖRE DÖRT KAT DAHA İYİ

Şirket yetkilileri, yeni ürünün, standart çift camlara göre ısı kaybını yüzde 77 oranında azaltılmasını sağladığını belirtiyor. Bu sayede kullanıcılar, yakıt masraflarını çok daha aşağılara çekebiliyor. Kışın pencere önlerinin soğuk olmasını engelleyen Trakya Cam’ın yeni ürünü Isıcam Sinerji 3+, Isıcam Klasik’e göre dört, Isıcam Sinerji’ye göre ise yaklaşık iki kat daha iyi ısı yalıtımı sağladığı konusunda iddialı.

YENİ ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin enerjisinin yüzde 75’ini ithal ettiğine vurgu yapan Trakya Cam Sanayii AŞ, tüketilen enerjinin önemli bir bölümünün binalar tarafından sarf edildiğine dikkat çekiyor. Isıcam Sinerji 3+, iki plakası Low-E kaplamalı ısı kontrol camı (TRC Ecotherm) olan çift ara boşluklu üçlü Isıcam ünitesinden oluşuyor. Isıcam Sinerji 3+ ünitesinde yer alan Low-E ısı kontrol kaplama 2. ve 5. yüzeyde kullanılıyor.

Trakya Cam'ın etkin enerji tasarrufu için geliştirdiği Isıcam Sinerji 3+ adlı yeni ürününün özellikleri şöyle sıralanıyor:

- Isıcam Klasik’e göre yaklaşık dört kat, Isıcam Sinerji’ye göre ise, yaklaşık iki kat daha iyi ısı yalıtımı sağlayarak, yakıt masraflarını azaltıyor.

- Gün ışığının yüzde 69’unu içeri alıyor.

- Pencere önlerinin kışın soğuk olmasını önlüyor.

- Cam yüzeyinde oluşan buğulanmaları, standart çift cama göre geciktiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler