1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Trakya`ya 48 MW`lık Kanije RES kurulacak

Trakya`ya 48 MW`lık Kanije RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Derne Temiz Enerji, Edirne ve Tekirdağ il sınırları içinde 48 MW kurulu gücünde Kanije RES kurmayı planlıyor.Derne Temiz Enerji Üretim...

Trakya`ya 48 MW`lık Kanije RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Derne Temiz Enerji, Edirne ve Tekirdağ il sınırları içinde 48 MW kurulu gücünde Kanije RES kurmayı planlıyor.

Derne Temiz Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Karabürçek Mevkii ve Tekirdağ İli, Hayrabolu İlçesi, Subaşı Mevkii'nde 48 MW kurulu gücünde Kanije Rüzgâr Enerji Santrali projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

387.609.600 TL bedelli proje kapsamında kurulucacak santralin kurulu gücünün 64 MWm/48MW olması planlanıyor. Kurulu gücün 9,6 MW’lık kısmının Edirne İl sınırları içerisinde, 54,4 MW’lık kısmının Tekirdağ İl sınırları içerisinde yer alacak. Santralde, 20 adet Siemens marka SWT -3.2-113 model 3.2 MW gücünde rüzgar türbini kullanılacak.

Bu kapsamda proje ile yıllık 168.000.000kWh’lık üretim yapılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Edirne Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler